Kandidaat #GR2018

Het begint er misschien wel op te lijken dat kandidaat staan voor GroenLinks de ultieme besteding van mijn vrije tijd is. Het is namelijk weer zover. Voor de derde keer in mijn jonge politieke loopbaan sta ik kandidaat voor mijn partij. Na de Utrechtse Provinciale Staten in 2015 en dit jaar Tweede Kamerverkiezingen is het nu de beurt aan de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Ik ben weer van de partij.

Met het enige verschil, dit keer ben ik er bij om ook echt verkozen te worden. De Tweede Kamercampagne was in die zin nog maar een oefenpartijtje.

Mijn motivatie om vanuit de uitzondering verandering teweeg te brengen staat nog als een huis. De vorige verkiezingen hebben mij alleen maar gesterkt in mijn boodschap. De duizenden kiezers die het vakje naast mijn naam rood kleurden deden dat met overtuiging.

Ik wil een kritisch geluid vertegenwoordigen dat een stem geeft aan mensen die de uitzondering zijn. Normen zijn er om te bevragen, want mensen die buiten de norm vallen mogen niet buiten de boot vallen als het om solidariteit en rechtvaardigheid gaat.

Er zal eerst nog een definitieve lijst komen voordat de gemeenteraadsverkiezingen er zijn en daarna volgt dan een geweldige campagne met een mooi verkiezingsprogramma. Leden van de GroenLinks-afdeling in Utrecht krijgen nu dus de kans om mijn plek op de lijst te beïnvloeden. Het liefst kom ik nog hoger op de lijst. Natuurlijk hoop ik dat we vijftien zetels krijgen van de Utrechtse kiezer, maar met een plek bij de eerste tien hoeft die kiezer zich geen zorgen te maken of ik ook echt verkozen word.

Kijk op de website van GroenLinks Utrecht voor meer informatie over het ledenreferendum.

De komende tijd ga ik hier op mijn website meer over mijzelf vertellen, over mijn opvattingen en lekker bloggen over de campagne en alles wat er bij komt kijken.