Trans etiquette tijd – Deel 1

Zo af en toe is het voor mij als rechtgeaarde trans acitivist trans etiquette tijd. Dan vang ik ergens in de trans gemeenschap op dat er in de media weer met alle liefde trans personen in een verkeerd daglicht zijn geplaatst.

De liefde is met opzet, de flater vaak niet. De cisgender media heeft het namelijk gewoon niet door dat bijvoorbeeld een woord als ‘ombouwen’ nogal abject is.

Een usual suspect is de publieke omroep BNN, met het programma Spuiten & Slikken als koploper. Dus het is niet verbazingwekkend dat zij de spits van mijn Trans etiquette tijd af mogen bijten.

Dit soort goede bedoelingen en liefde kunnen mij gestolen worden. Hier bak ik geen emancipatie van. Ik houd ze dus goed in de gaten. Want “ombouwen” en andere trans-negativiteit  hoort de Nederlandse huiskamers echt niet meer binnen te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s